Viering hoogste punt

12 juli 2023

We hebben een geweldige mijlpaal bereikt op de bouwplaats van het Research & Diagnostiek Centrum ADORE en dat verdient een viering!

Het was op donderdag 22 juni de hele dag feest op de bouwplaats aan de Van der Boechorststraat. Tijdens een feestelijke lunch bedankte Corien Huiskamp (operationeel directeur van Huisvesting Vastgoed & Techniek) namens Amsterdam UMC alle medewerkers van de bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers voor hun inzet. Als blijk van waardering overhandigde ze symbolisch een koffertje met een speciale attentie, de zogenoemde ‘kapfooi’, aan de hoofduitvoerder.

Toespraken
Later op de dag waren er inspirerende toespraken van Corien Huiskamp, Geert Kazemier (oncologisch chirurg en directeur van het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam) en Albert Bok (directeur van MedicomZes-Kuijpers). Ze spraken vol lof over de succesvolle samenwerking tijdens dit unieke bouwproject.

‘Hijsen maar’
In het bijzijn van tientallen genodigden, waaronder leden van de raad van bestuur van Amsterdam UMC, medisch directeur Yolande Pijnenburg van het Alzheimercentrum, donateurs van de stichting ADORE en vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, werden de vlaggen van Amsterdam UMC en MedicomZes-Kuijpers omhoog gehesen door een indrukwekkende bouwkraan. Dit symbolische moment markeerde het bereiken van het hoogste punt van ons duurzame, 5 verdiepingen tellende hightech-gebouw op locatie VUmc en werd ingeluid met de kreet ‘hijsen maar’. In dit onderzoekscentrum werken straks oncologen en neurologen samen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten.

Veel dank
RDC ADORE is een uniek initiatief van Amsterdam UMC, Alzheimercentrum Amsterdam, MS Centrum Amsterdam en Cancer Center Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, zoals Aegon, Newomij, Zadelhoff Fonds, Ton en Maya Meijer-Bergmans, The Timeless Foundation, Kroonenberg Groep, Stichting Talpa en Royal A-ware en door subsidies van Kansen voor West en gemeente Amsterdam. Veel dank hiervoor!
Graag bedanken we ook MedicomZes-Kuijpers, Dyzlo Film en Unmask Photography voor hun bijdrage en fijne samenwerking.

Oplevering
Het Research & Diagnostiek Centrum ADORE wordt in de loop van volgend jaar opgeleverd en in 2025 in gebruik genomen. Meer informatie over dit unieke onderzoekscentrum lees je op de website van Stichting ADORE.

Kijk hier naar de video ‘Hoogste punt RDC ADORE’.

Maak een afspraak